Kalastonhoitomaksu

Kalastonhoitomaksu tulee maksaa, jos on iältään 18–69-vuotias ja kalastaa vieheellä tai pyydyksillä tai ravustaa. Kalastajat, jotka ovat ehtineet täyttää 65 vuotta 31.12.2023 tai ennen ovat vapautettuja kalastonhoitomaksusta.

Kalastonhoitomaksulla saa harjoittaa viehekalastusta yhdellä vavalla ja vieheellä, vetouistelua yhdellä vavalla, vieheellä ja painovieheellä sekä kelaongintaa lähes koko maassa. Kalastonhoitomaksu ei oikeuta kalastamaan Ahvenanmaalla, vaelluskalavesistöjen koski- ja virta-alueilla tai ELY-keskusten määräämillä kieltoalueilla. Kalastuskieltoalueet löydät osoitteesta Kalastusrajoitus.fi.

Valtakunnalliseen vapaa-ajankalastuksen lupajärjestelmään voit tutustua tästä:

Verkossa kalastonhoitomaksun voi maksaa täällä:


Kalastonhoitomaksun lisäksi kalastus voi vaatia myös muita, kuten pyydyskohtaisia tai useamman vavan uistelulupia. Hämeenlinnan kalatalousalueen osalta löydät lisätietoa Hämeenlinnan kalatalousalueen reittilupa -sivultamme sekä osakaskuntien omilta sivuilta, jotka tullaan lisäämään osakaskunnat -osioon.

Vesialueet, joissa kalastusta on rajoitettu (ovat yleiskalastusoikeuksien ulkopuolella) näet Maa- ja metsätalousministeriön kalastusrajoitussivuilta: